Festivaluri de film, Stiri

Juliette Binoche vine la FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU – editia 27

FESTIVALUL NATIONAL DE TEATRU:

Editia a 27-a (20 – 30 octombrie 2017)

Evenimente Festival„Polina” – Proiectia de film si conferinta de presa Angelin Preljocaj si Juliette Binoche in Romania

Festivalul National de Teatru propune, in penultima zi a editiei a 27-a, un eveniment special: proiectia filmului „Polina / Polina – danser sa vie” o productie franceza realizata in 2016 de Angelin Preljocaj si Valerie Muller, bazata pe romanul grafic „Polina” scris de Bastien Vives.

Premiera mondiala a avut loc in cadrul celei de-a 73-a editii a Festivalului International de Film de la Venetia si s-a bucurat de participarea balerinei Anastasia Shevtsova si de aportul actorilor Juliette Binoche si Niels Schneider. 

Filmul spune povestea unei tinere balerine din Rusia, care pleaca in Franta pentru a-si urma visul. Moscova, inceputul anilor ’90.

Polina are opt ani si da dovada de talent la balet. In ciuda conditiei sociale precare, e admisa la scoala profesorului Bojinsky, ai carui balerini desavarsiti ajung la Bolshoi. Constient de talentul ei, profesorul o face sa dea totul si, la doar 18 ani, Polina e acceptata la prestigiosul teatru. Aici il cunoaste pe Adrien, un sarmant balerin din Franta. El o va face sa descopere nu doar dragostea, ci si o noua forma de dans, mai contemporana si expresiva, o forma de dans care ii va schimba viata o data pentru totdeauna.

source Famous People: Juliette Binoche

source Famous People: Juliette Binoche

Cea de-a 27-a editie a Festivalului National de Teatru prilejuieste intalnirea cu publicul  si presa a trei dintre creatorii acestui eveniment cinematografic: proiectia filmului „Polina / Polina – danser sa vie” va avea loc in prezenta regizorilor Valerie Muller si Angelin Preljocaj si a actritei Juliette Binoche.

Iata programul desfasurarii evenimentelor de duminica, 29 octombrie, in spatiile Institutului Francez din Bucuresti:

  • Ora 13.30 – Proiectie pentru presa – la cinematograful Elvire Popesco
  • Ora 16.00 – Proiectie speciala in cadrul FNT 2017 – dedicata publicului – la cinematograful Elvire Popesco
  • Ora 18.00 – Conferinta de presa cu participarea actritei Juliette Binoche si a regizorilor Angelin Preljocaj si Valerie Muller, moderata de Marina Constantinescu (in Atrium-ul Institutului Francez)

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.