Festivaluri de film, Stiri

Monsters Night: seara scurtmetrajelor de groaza la NexT

Monsters Night_posterMonsters Night – noaptea filmelor-soc la Festivalul NexT

De la filme cu zombi si alte spirite malefice, la unele cu fantome si dansuri pagane ritualice, Festivalul International de Film NexT isi asteapta spectatorii la o super-selectie de cosmar si voie buna.

Sambata, 18 aprilie, de la 21.00, in Garajul Ciclop din Bucuresti, programul special Monsters Night va incepe cu filme-soc si se va incheia cu DJ si petrecere. Dupa proiectia celor noua scurtmetraje tenebroase si uneori amuzante, DJ Rock, Sinboy si Sick Carantino (Disco Sigaretta) vor mixa pana tarziu in noapte, insotiti de video mapping-ul realizat de Tiptoe.

Peretii scorojiti, zidurile de caramida goale si arhitectura impresionanta a primei parcari supraetajate din Capitala, construite in 1923, sunt decorul perfect pentru o noapte „monstruoasa”. In 2013, Garajul (Magheru 6-8) a fost transformat in spatiu de arta contemporana de 35 de artisti, iar unele dintre desenele suprarealiste, grotesti, amuzante sau ironice inca pot fi admirate acolo. Spatiul neconventional din cladirea Ciclop are potentialul de a deveni unul urban activ, de referinta in Bucuresti.

Noaptea cu monstri de la Ciclop va electriza, indigna, soca sau amuza spectatorii, dupa caz. Monsters Night e cu demoni uitati pe insule – „Lembusura„, spirite razbunatoare ce bantuie casele vechi – „A Dark Night at the Wrong House„, femei care se transforma in creaturi terifiante – „Undead Woman„, exorcisti pusi pe treaba, in asiaticul „12th Assistant Deacon„, halucinatii si paranoia – „Who’s in the Fridge” (‘A Love Story”) si fiinte submarine fantastic, intr-un film premiat la Berlin, „Planet Ʃ”. In singurul film romanesc din program, „Lumina firava„, regizat de Florina Dumitrache, un cuplu asteapta sfarsitul lumii in apartamentul din Bucuresti.

PLANET E_still

O prima intalnire cu ce inseamna Monsters Night va avea loc miercuri, 1 aprilie, de la 20.00, in Club Control, la Warm Up NexT, cand va fi proiectat socantul „I Am Monster”. Monstrul interior al unei femei care viziteaza des morga unui spital iese la iveala intr-un film care implica fetisism dus la extrem si un strop de necrofilie. Intrarea la Warm Up NexT este libera.

I AM MONSTER_still
Biletele la Monsters Night costa 20 de lei si s-au pus in vanzare pe www.eventbook.ro. Accesul in locatie se va face incepand cu ora 19.00.

A noua editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 15 si 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, CinemaPRO si la Institutul Cultural Roman, Club Control, J’ai Bistrot, ArCuB, Carturesti, Garajul Ciclop (intersectie Magheru cu C.A. Rosetti).

Festivalul International de Film NexT este organizat de Societatea Culturala NexT, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Uniunii Cineastilor din Romania.Teaser Monsters Night:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail