Noutati din lumea filmului, Stiri

„The Founder” – povestea adevarata din spatele brandului McDonald’s

 „Fondatorul” – povestea adevarata si necunoscuta modului cum s-a construit imperiul McDonald’s

„FONDATORUL” este o drama despre povestea adevarata a nonconformistului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vanzari din Illinois care a transformat McDonald’s-ul dintr-un mic stand cu hamburgeri intr-un imperiu global cu peste 35.000 de locatii in jurul lumii.

Filmul „The Founder / Fondatorul” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 27 ianuarie 2017.

Pentru producatorul Don Handfield, filmul „Fondatorul” a inceput cu o melodie. In anul 2004, cand asculta indiferent „Boom, Like That” a fost intrigat instantaneu. Versurile cantecului – reflectii ale lui Knopfler dupa ce a citit autobiografia lui Ray Kroc – detaliaza cum comis-voiajorul din Illinois i-a vizitat prima data pe fratii McDonald in San Bernardino, propunandu-le ideea de a-si franciza restaurantul.

Povestea adevarata a lui Ray Kroc

Suntem in anul 1954. In vreme ce tara trece printr-un boom post-razboi, in Illinois, omul de afaceri Ray Kroc incearca sa-si castige existenta drept comis-voiajor pentru firma Prince Castle Sales, al carei produs principal este Multimixerul, o masina de preparat milkshake-uri. Cand Ray aude ca unul dintre aceste restaurante a comandat 6 astfel de Multimixere, devine interesat. Ce restaurant ar avea nevoie sa prepare 30 de milkshake-uri in acelasi timp? Astfel ca porneste spre California, unde ii cunoaste pe Mac si Dick McDonald, care conduceau o afacere de succes – un stand de burgeri care le purta numele. Sistemul lor a eficientizat prepararea produselor din meniul limitat de burgeri, cartofi prajiti, shake-uri si sucuri, intr-o perioada foarte dinamica, de dupa razboi, in care oamenii erau presati de timp si cereau viteza. Impresionat de sistemul rapid de preparare a mancarii de la standul cu hamburgeri din San Bernardino, dar si de multimea pe care o atragea, Kroc gaseste modalitatea de a ajunge intr-o pozitie in care sa poata obtine compania de la fratii McDonald, creand un imperiu de miliarde de dolari.

Sinopsis

Filmul „Fondatorul” urmareste despre povestea adevarata a lui Ray Kroc (Michael Keaton), un agent de vanzari din Illinois, si cum i-a cunoscut el pe Mac si Dick McDonald (Nick Offerman si John Carroll Lynch), care conduceau o afacere cu burgeri in California de Sud a anilor ’50. In film mai apar Laura Dern in rolul lui Ethel, prima sotie lui Ray Kroc, si Linda Cardellini, in rolul lui Joan Smith, sotia unuia dintre francizorii lui Ray, care mai tarziu se casatoreste cu antreprenorul.

„Fondatorul” este regizat de John Lee Hancock („Saving Mr. Banks”, „The Blind Side“”) si este bazat pe un scenariu original al lui Robert Siegel („The Wrestler”).

Vizionare trailer:

 

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.