Festivaluri de film, Stiri

Festivalul International de Film Bucuresti 2015: titluri noi in competitia oficiala

PROIECTII EXTRAORDINARE  LA FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM BUCURESTI 2015

Sase noi titluri vin sa trezeasca interesul cinefililor in cinematografele din capitala in cadrul Festivalului International de Film Bucuresti.

  • Documentarul „The Look of Silence” – al regizorului Joshua Oppenheimer – soseste la Bucuresti IFF pe axa Venetia – Telluride – Toronto, unde a facut senzatie in toamna anului trecut. Distins la Venetia cu Marele Premiu al Juriului, „The Look of Silence” continua incursiunea autorului in cauzele si efectele genocidului din Indonezia.
  • Un alt documentar-eveniment, „Reteaua”, in regia lui Claudiu Mitcu, dupa o investigatie jurnalistica de Vlad Mixich, va fi proiectat marti, 21 aprilie, la Cinema Studio, in premiera absoluta si in prezenta echipei. Documentarul urmareste traseul citostaticelor absente de pe piata interna, din una dintre cele mai vechi farmacii din Viena pana la bolnavii din Romania. Un fragment din „Reteaua” a fost prezentat in luna ianuarie la Parlamentul European.
  • „Departe de lumea dezlantuita”, de Thomas Vinterberg, cu Juno Temple, Carey Mulligan, Michael Sheen si Matthias Schoenaerts, va fi prezentata la Bucuresti in avanpremiera, prin amabilitatea distribuitorului Odeon Cineplex.
  • Animatia „Povestea printesei Kaguya”, nominalizata in 2015 la Oscarul pentru Cel mai bun film de animatie si prezentata la festival prin amabilitatea distribuitorului Independenta Film.
  • Fanii britpop-ului, dar si ai muzicii in general, vor aplauda proiectia unica a documentarului concert despre totemica trupa din Sheffield, Pulp – „A Film about Life, Death and Supermarkets”, care se va intampla, conform traditiei, la Club Control.
  • In ianuarie 2015, redactia revistei Charlie Hebdo a fost masacrata „in numele credintei”… In numele umorului, si in amintirea celor ucisi, Festivalul de Film Bucuresti are onoarea sa prezinte documentarul „C’est dur d’etre aime par des cons”, prezentat la Cannes in mai 2008. In fata camerei regizorului Daniel Leconte, Cabu, Charb, Tignous, Wolinski si multi altii, vorbesc candid despre religie, despre libertate, despre Mahomed si despre ei.

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj, va avea loc in perioada 20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Club Control. Numele invitatilor speciali si programul complet vor fi anuntate in zilele ce urmeaza.

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.