Noutati din lumea filmului, Stiri

Efecte speciale spectaculoase in filmul cu supereroi ‘Captain America: Civil War’

Cei mai tari supereroi Marvel, actiune la superlativ si efecte speciale in „Captain America: Razboi Civil”

„Captain America: Razboi Civil”, cel de-al treilea film din seria „Captain America” produsa de Studiourile Marvel, mult asteptat de fanii francizei, e construit pe ideea de conflict – Razboi Civil in cazul de fata – care divizeaza super eroii si abunda de decoruri, costume si efecte speciale hi-tech.

Filmul „Captain America: Civil War / Capitanul America: Razboi Civil” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 6 mai 2016, in format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D si Dolby Atmos.

„Conceptul Razboiului Civil e foarte important”, spune regizorul Joe Russo. „Am simtit ca trebuie sa mergem intr-o directie radicala daca facem o continuare la «Captain America». De la bun inceput am pledat pentru scenariul Razboiului Civil. Si odata ce toata lumea a fost de acord cu el, am inceput sa discutam in detaliu cum va fi si ce va face fiecare personaj in acest film, ceea ce ne-a ajutat sa ne dam seama ce vrem sa facem cu noua pelicula”.

Marvel's Captain America: Civil War L to R: War Machine/James Rhodes (Don Cheadle) and Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.) Photo Credit: Film Frame © Marvel 2016

Filmarile au inceput acum un an, pe 27 aprilie 2015, la Studiourile Pinewood din Atlanta, marcand debutul productiei celei mai asteptate pelicule a popularei francize. Desi mare parte din filmari au avut loc aici, echipele de productie au calatorit si pe alte continente, in cautarea atmosferei viscerale care sa sustina tonul general al noului film

Pentru cei doi regizori ai filmului, Joe si Anthony Russo, era vital sa filmeze in locuri ce redau atmosfera specifica universului seriei. „Am simtit ca ceea ce il face pe Captain America special in randul Razbunatorilor este chiar faptul ca e genul mai ancorat in realitate, mai pragmatic, aproape real, iar oamenii pot empatiza cu asta”, spune Anthony Russo. In aceasta noua pelicula, insa, nu Captain America joaca rolul central, ci este pus in evidenta de o serie de personaje cu abilitati fantastice.

Razboiul Civil, o desfasurare de forte si efecte

Prima scena a conflictului care divizeaza super eroii in doua tabere a fost filmata pe 18 iunie 2015, la studiourile Pinewood. In confruntarea armata doua forte si doua concepte stau fata in fata: Captain America si Iron Man, ambii fiind simboluri ale luptei pentru protejarea umanitatii, insa cu ideologii diferite.

Marvel's Captain America: Civil War L to R: Falcon/Sam Wilson (Anthony Mackie), Ant-Man/Scott Lang (Paul Rudd), Hawkeye/Clint Barton (Jeremy Renner), Captain America/Steve Rogers (Chris Evans), Scarlet Witch/Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), and Winter Soldier/Bucky Barnes (Sebastian Stan) Photo Credit: Film Frame © Marvel 2016

Scena a primit un titlul iconic – „Splash Panel” – pentru ca le amintea regizorilor si producatorilor de paginile duble din revistele de benzi desenate. „O zi istorica pentru fanii genului”, exclama Joe Russo. Te uiti la scena exact ca intr-o revista de banda desenata, cautand toate detaliile: cine cu cine lupta, ce costume poarta, ce culori, ce miscari fac, ce arme folosesc, cu ce efecte, cine le sunt ajutoarele. E o scena ampla, impresionanta, mai spune Joe Russo. Atat de ampla incat producatorii au apelat la camere IMAX, care sa surprinda si sa redea in detaliu confruntarea.

Marvel's Captain America: Civil War Winter Soldier/Bucky Barnes (Sebastian Stan) Photo Credit: Film Frame © Marvel 2016

Totii eroii din universul Marvel sunt prezenti, iar datorita camerei IMAX fiecare spectator devine parte a actiunii. E chiar acolo, in tabara favorita, atat de aproape de personaje incat le poate atinge. Sam Wilson, Bucky Barnes, Hawkeye, Scarlet Witch si Ant-Man sunt locotenentii lui Captain America, iar Black Widow, War Machine, Vision si Black Panther lupta pentru Tony Stark.

Pe 21 august, dupa 80 de zile de filmari, echipa de productie incheia scena Razboiului Civil cu o ampla filmare la aeroportul din Leipzig. Pentru actori, producatori si echipele de lucru intreaga pelicula – care a presupus deplasari in Germania, Austria, Islanda, Puerto Rico, Indonezia, Brazilia si Marea Britanie – a fost o calatorie uimitoare in jurul lumii, pentru a construi si reda universul unic al super eroilor Marvel.

Marvel's Captain America: Civil War Captain America/Steve Rogers (Chris Evans) Photo Credit: Film Frame © Marvel 2016

Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Emily VanCamp, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd si Frank Grillo, William Hurt si Daniel Bruhl sunt actorii fara de care lupta dintre cele doua factiuni de Razbunatori nu putea avea loc.

Una e condusa de Steve Rogers si de dorinta sa ca Razbunatorii sa ramana liberi pentru a apara umanitatea fara amestecul guvernului, iar cealalta condusa de Tony Stark si decizia sa surprinzatoare de a sprijini coordonarea echipei de catre guvern.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail