Noutati din lumea filmului, Stiri

CinEd – programul de educatie cinematografica pentru tineret se lanseaza pe 8 aprilie

Educatia cinematografica in scolile din Romania – provocari si solutii.

Dialog deschis la lansarea CinEd

CinEd_afis WEBBeneficiile educatiei cinematografice pentru elevi, provocarile cu care se confrunta organizatorii programelor de acest fel din Romania, precum si solutiile care ar putea fi implementate pentru a depasi obstacolele sunt temele principale de discutie in cadrul evenimentului de lansare al CinEd.

Cine va dezbate aceste subiecte? Reprezentanti ai Ministerului Culturii, Ministerului Educatiei, Centrului National al Cinematografiei, Inspectoratului Scolar si din industria filmului, alaturi de organizatii care desfasoara programe de educatie cinematografica, jurnalisti, cadre didactice si elevi care au participat deja la programe de acest gen.

Evenimentul de lansare al CinEd, initiativa europeana de educatie cinematografica pentru tineri, va avea loc vineri, 8 aprilie, de la ora 11:00 la Cinema Elvira Popescu (Bd. Dacia, nr. 77), in cadrul celei de-a zecea editii a Festivalului NexT. In deschidere, Valentina Miu (coordonatoare a biroului Europa Creativa / MEDIA din Romania) va prezenta oportunitatile de finantare oferite de Programul Europa Creativa – Subprogramul MEDIA al UE. Tema centrala a prezentarii vizeaza programele dedicate dezvoltarii publicului care beneficiaza de suportul MEDIA.

Conferinta de presa CinEd va incepe la 11:30 si le are ca invitate speciale pe Lena Rouxel (Coordonatoare a proiectului CinEd din partea Institutului Francez din Paris) si Agnes Nordmann (Coordonatoare a departamentului de cinema din cadrul Institutului Francez din Paris). Ele vor prezenta obiectivele CinEd, modul in care platforma poate ajuta la implementarea educatiei cinematografice in scolile din Romania, materialele pedagogice si catalogul de filme la care profesorii si elevii vor avea acces anul acesta.

Dezbaterea la masa rotunda va incepe la ora 12:30 si ii va implica in dialog, printre altii, pe Christophe Gigaudaut (Director al Institutului Francez din Romania), Corina Suteu (Secretar de Stat la Ministerul Culturii), Anca Mitran (Director al Centrului National al Cinematografiei) si Tudor Jurgiu (regizor de film).

Discutia va fi moderata de criticul de film Ileana Birsan.

Incepand cu 9 aprilie vor avea loc sesiuni de formare pentru cadrele didactice care doresc sa faca parte din program si sa organizeze proiectii pentru copii. Primele formari sunt anuntate in Bucuresti (9 si 16 aprilie), Buzau (10 aprilie) si Galati (13 aprilie). Inscrierile pentru sesiunile de formare se pot face pe adresele de mail cined.macondo@gmail.com (pentru invatamantul primar) si cined@nexproject.ro (pentru gimnaziu si liceu).

Toate filmele si dosarele pedagogice vor fi online si vor putea fi accesate gratuit de toti profesorii care doresc sa participe la acest program, incepand cu luna aprilie 2016. Cele 10 orase in care CinEd va fi implementat in 2016 sunt Bucuresti, Alexandria, Ploiesti, Craiova, Galati, Buzau, Medias, Targu Mures, Roman si Timisoara.

Loading...

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Concurs

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail