Festivaluri de film, Stiri

Bucharest International Dance Film Festival: editie pilot pe 6 noiembrie

POSTER BIDFFBucharest International Dance Film Festival debuteaza pe 6 Noiembrie

La Bucuresti va debuta saptamana viitoare “Bucharest International Dance Film Festival”, eveniment care isi propune sa promoveze productiile cinematografice care au ca tema dansul si arta coregrafica in general. In perioada 6-8 noiembrie, la Cinemateca Union, va avea loc prima editie a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF), un eveniment dedicat productiilor de dans realizate de coregrafi din intreaga lume. Festivalul va propune publicului familiarizarea cu diversitatea formelor de dans si a abordarilor cinematografice contemporane.

Programul primei editii Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) include:

  • Competitia Internationala
  • Documentare de scurt si lungmetraj
  • Selectie a celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin.

Selectia filmelor Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) a fost realizata de coregrafa Simona Deaconescu, directorul artistic al colectivului Tangaj Dance, pasionata de proiecte culturale interdisciplinare in care dansul intra in dialog cu arta vizuala si tehnologia digitala. “Dintre cele 350 de aplicatii din toata lumea, le-am selectat pe cele care vad miscarea din alta perspectiva.

Traim cu un picior in viitor asa ca rupem logica de ieri si ne bucuram de un rollercoaster de senzatii care curge in viteze diferite si ne invata sa traim cu mai putine cuvinte si mai multa actiune.” 54 de productii au fost incluse in Competitia Oficiala a primei editii.

CRUSHING WEIGHT

Juriul Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) va fi format din Sarah Moller, directorul artistic al Pool International Dance Film Festival, alaturi de Andreea Capitanescu (director artistic al 4Culture, WASP-Working Art Space and Production si eXplore festival) si Jevan Chowdhury (regizor de filme de dans, fondator al proiectului Moving Cities).

Premiile festivalului sunt: Cel mai original film (in valoare de 1000 de euro) si Cel mai promitator regizor (servicii de post-productie oferite de Colorgrade).

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural finantat in cadrul programului cultural „ESTI BUCURESTI”, prin ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti. Un proiect cultural realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Partener oficial si gazda festivalului: Arhiva Nationala de Filme (Cinemateca Union, Sala Paul Calinescu). Parteneri: Colorgrade, Pool International Dance Film Festival.

FERRY

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail