Noutati din lumea filmului, Stiri

Animatia Disney Pixar „Bunul Dinozaur”: ce trebuie sa stii

3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre „Bunul Dinozaur” & Disney•Pixar

  1. Istorie

Cu toate desenele inramate de pe pereti, biroul lui Ed Catmull din campusul Pixar Animation Studios din Emeryville, California, e de-a dreptul monoton comparat cu trenuletele si camionele de jucarie si memorabilia din spatiul aflat in apropiere al lui John Lasseter. Catmull – actualul presedinte al Pixar Animation Studios si Walt Disney Animation Studios – este un om de stiinta si pionier in grafica pe computer, nascut in Utah, care si-a inceput cariera la Lucasfilm inainte sa lanseze Pixar Animation Studios in 1986, alaturi de Steve Jobs si John Lasseter. Adeseori, el este considerat creierul „operatiunii”, iar Lasseter – inima. Pixar a avut un succes extraordinar, lansand pana acum 15 filme fara cusur (cel de-al 16-lea a avut premiera recent, pe 25 noiembrie), cu incasari de box office de 9,3 milioane de dolari. Iar de cand compania cu 1,200 de angajati a fost vanduta catre Disney in 2006, pentru 7,4 milioane de dolari, Catmull a preluat si conducerea Disney Animation Studios.

good-dinosaur-concept-art-sc-pub16-2014-11-12

2. Inovatie

Acum 20 de ani, Pixar a lansat primul film lungmetraj de animatie computerizata. „Toy Story” a fost povestea neconventionala a prieteniei dintre Woody si Buzz, care a ramas, fara doar si poate, in istoria Hollywood-ului. De altfel, multe dintre filmele Pixar au la baza tema prieteniei, inclusiv cel mai nou film al studiourilor, „Bunul Dinozaur”, in care inovatia este esentiala, ca la orice alt film marca Pixar. „Asta e interesant, pentru ca am trecut de la un film destul de abstract [„Inside Out”], care se petrecea in mintea unei fetite. In «Bunul Dinozaur», lumea inconjuratoare arata atat de realist, incat atunci cand oamenii au vazut scene de inceput, au crezut ca sunt fotografii. Personajele sunt reprezentate in interiorul unei lumi fotorealiste. Astfel ca aceea a fost o provocare tehnica.”
good-dinosaur-tv

3. Inspiratie

Disney si Pixar au realizat un parteneriat cu Oficiul de Turism Wyoming. Producatorii filmului s-au inspirat din frumusetea salbatica a peisajelor naturale din Wyoming. „Zona are o varietate fantastica de peisaje, de la Jackson Valley si Teton la extraordinarele gheizere si cascade din Parcul National Yellowstone”, spune designer-ul de productie Harley Jessup. „Am studiat pajistile din High Planes si Red Desert, iar apoi le-am incorporat in calatoria lui Arlo.” „Oriunde am mers, exista o dualitate: ceva frumos si periculos in acelasi timp – cum ar fi relief inselator sub asfintituri care iti taie rasuflarea”, spune si regizorul Peter Sohn. „Nu am vrut sa para o plimbare prin parc. Arata impresionant – chiar si din perspectiva unui dinozaur.”

good-dinosaur-intl
Sinopsis

Filmul „Bunul Dinozaur” porneste de la urmatorul scenariu: cum ar fi fost daca asteroidul care a transformat definitiv planeta noastra ar fi ratat Pamantul, iar dinozaurii nu ar fi disparut niciodata? Studiourile de animatie Disney•Pixar va poarta intr-o calatorie epica in lumea dinozaurilor, unde un Apatosaurus numit Arlo leaga o prietenie neasteptata cu un baiat pe nume Spot. In timp ce calatoresc printr-un peisaj aspru si misterios, Arlo invata sa-si stapaneasca fricile si descopera ceea ce este cu adevarat capabil sa faca.
Filmul „Bunul Dinozaur / The Good Dinosaur” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 27 noiembrie 2015, fiind proiectat in format 3D, doar in varianta dublata.

Vizionare trailer:

Vezi si...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CineAmator pe Facebook

Primește articolele pe mail