„Look around at the world. What do you see? A planet on the brink of collapse. Human beings are disposable. But man and symbiote combined, this is a new race, a new species… a higher lifeform.”
- Regizor: Ruben Fleischer
- Actori: Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze, Reid Scott, Jenny Slate, Woody Harrelson, Wayne Pére
- Gen: Actiune, SF
- Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
- Tara: SUA
- Durata: 112 minute
In urma cu mai bine de un deceniu filmele cu supereroi nu aveau un viitor prea bun. De fapt, nu aveau niciun fel de viitor pentru ca putini indrazneau sa parieze pe un astfel de subgen, cat sa si investeasca in poveste sau un casting bun. Lucrurile s-au schimbat cand a fost lansat „Iron Man” si debuta astfel MCU, una dintre cele mai longevive si de succes francize.
Marvel, din nefericire, are drepturile personajelor disipate pe ici, pe colo, asa se face ca abia de curand Spider-Man a inceput sa fie parte din echipa Avengers – un compromis. Lucru care ne duce la o noua incercare de-a lui Sony de a resuscita in ograda proprie subgenul dedicat supereroilor. „Venom” este o prima tentiva de a extinde universul Marvel, in paralel cu tot ce face Disney (un portofoliu si mai generos dupa ce au achizitionat si Fox, ceea ce inseamna si mai multe drepturi pe personaje). Personajele conexe de la Sony raman la ei, adica despre Venom ei si doar ei au un cuvant de spus. Motiv pentru care anul acesta Tom Hardy apare in rolul principal, in ceea ce este un simplu origin story pentru simbiotul care il poseda pe reporterul stangaci Eddie Brock.
Venom 2018: impresii
Ruben Fleischer, cunoscut ca regizor pentru „Zombieland” si „Gangster Squad” se ocupa acum de regia pentru „Venom”. In opinia mea, cred ca cel mai mare deserviciu adus filmului este alegerea de a-l face PG13, lucru care ii dauneaza in ceea ce priveste dinamica actiunii si a scenariului.
Privati de 40 de minute din versiunea care ar fi trebuit sa serveasca unui rating 18, ne ramane sa privim mai degraba un film light, usor, fara pretentii, care nu vine cu nimic memorabil in fata. Si care probabil ca va fi uitat ma devreme decat s-ar fi dorit. Asta daca nu ar fi fost interpretarea okish a lui Tom Hardy, un actor care a dovedit deja ca poate (si inca bine). Doar ca aici nu are prea multe ocazii sa ne surprinsa sau sa se impuna in vreun fel.
Eddie Brock (Tom Hardy) pare sa aiba totul – cariera, viata personala, stabilitate. Un jurnalist de investigatie, acesta face o greseala si ajunge sa plateasca. Atunci cand infrunta un multimiliardar, Carlton Drake care si-a facut averea pe experimente ascunse, Eddie isi pierde locul de munca, apartamentul si pe viitoarea sotie. Intamplarea face ca acesta sa devina gazda unui simbiot adus pe Pamant de echipa filantropului, lucru care ii confera puteri supraomenesti si posbilitatea de a face lucrurile corecte. Doar ca nimic nu este atat de simplu. Conexiunea unica dintre cei doi pare mai degraba un hibrid, cei doi – Venom si Eddie – fiind nevoiti sa invete sa colaboreze.
Toate discutiile dintre cele doua personaje mi-au adus aminte de modul in care „The Host” a fost creionat. Aproape la fel de suparator, dar este si la fel de ofertant cu ideea de la care pleca „Life: Primele Semne„, cand se descopereau semne straine si extraterestre de viata in spatiu.
Venom cu Tom Hardy: ce a mers si ce nu
„Venom” pare usor pueril si exagerat uneori, fara sa fie nevoie de unele scene care par fortate. Dar filmul nu este doar despre ce nu s-a reusit. Pentru ca sunt si lucruri bune – cum ar fi coloana sonora, efectele speciale (se vad grozav pe un ecran IMAX, unde va recomand sa va rezervati bilete pentru ful experience), dar si interpretarea lui Hardy. Din pacate, este singurul care reuseste sa lucreze cu materialul pe care l-a avut. Michelle Williams nu a fost o alegere prea inspirata.
Venomverse – noul univers creat de Sony are deja doua filme anuntate pentru viitor. Mai exact se doreste turnarea a doua pelicule „Morbius the Living Vampire” (cu Jared Leto main cast) si „Black & Silver”. Insa, cel mai probabil, planurile vor fi conditionate de cum performeaza Venom la incasari.
Pentru mine, „Venom” a pierdut mult din ceea ce promitea, atunci cand s-a transformat intr-un film pentru toata audienta, fiind prea cuminte pentru potentialul de care materialul sursa dispune. Desigur, este simpatic, amuzant, dar nu asta ar trebui sa fie un film despre Venom. Cu toate astea, este de vazut de catre fanii geek care stiu cu ce se mananca MARVEL.
Filmul intra in cinematografe din 5 octombrie si este distribuit de InterCom Film
Vizionare trailer:
Vezi si...
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
CineAmator pe Facebook
Comentarii recente
- Georgeta la Piese ale romantismului uitate in filmele de epoca (prima parte): Epoca post-edwardiana
- MihaI la Seriale cu doctori: 15+ drame cu medici care iau pulsul tragediilor
- Evelina la Ecouri din trecut: 35 de Miniserii de Epoca
- Evelina la Ecouri din trecut: 30 de Seriale de Epoca
- Elena la Filme de epoca pentru craciun
Leave a reply