„- We’re gonna be working managing our anger through movement.
– Eagle, heron, peacock, warrior, mountain, tree, rabbit, fish, locust, king pigeon, and of course, downward duck.”
- Regizori: Clay Kaytis, Fergal Reilly
- Actori (voci): Jason Sudeikis, Josh Gad, Danny McBride, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Sean Penn, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Bill Hader, Peter Dinklage
- Gen: Animatie, Aventuri
- Premii: niciun premiu, nicio nominalizare (la data publicarii)
- Tara: SUA
- Durata: 97 minute
O franciza cu jocuri video inspirata la randul ei de o alta – Crush the Castle – Angry Birds a cunoscut popularitatea in randul consumatorilor, atunci cand aplicatia a putut fi descarcata si jucata direct pe ecranele telefoanelor Apple sau altor smartphone-uri cu touchscreen. Laudele au inclus nu doar costul scazut, cat mai ales stilul amuzant imprumutat si in adaptarea pentru marele ecran. Pana la urma nu ai putea sa incropesti o poveste interesanta cu niste pasari incruntate care lupta cu niste porcusori, prin diverse mijloace. Insa Jon Vitti (“The Simpsons”, “Alvin and the Chipmunks”) scenaristul animatiei bifeaza creionarea unei povesti pe cat de banala, pe atat de emotionanta. Ba chiar una ce functioneaza atat pentru copii, cat si pentru publicul adult.
Unul dintre cele mai mainstream jocuri, ‘Angry Beards’ beneficiaza de un plot ofertant. Red (vocea expresiva a lui Jason Sudeikis) este un fel de paria al comunitatii de care s-a izolat. Cu un intro amuzant, aflam ca Red a fost abandonat si a crescut singur, mereu etichetat ca un singuratic. Cel mai suparat rezident al insulei Pasarilor este trimis la o terapie pentru a-si stapani furia, asa cum facea Adam Sandler in ‘Anger Management’. Aici intalneste alti trei ‘pacienti’ pe care ii indeparteaza imediat de el. Dar apeleaza la ei cand este banuitor de vizita unor musafiri ai insulei cu intentii clarificate decat cand e prea tarziu.
Ceilalti actori care si-au imprumutat vocile pentru a portretiza simpaticele pasari sunt Danny McBride, Maya Rudolph, Kate McKinnon, Sean Penn (un urias cu inima de aur). Preferatul meu a fost Josh Gad pentru Chuck, un guraliv care pare sa fie personajul Flash din benzile desenate DC.
Din punct de vedere vizual animatiei nu ii poti aduce reprosuri. Paleta de culori este folosita perfect, iar efectele 3D sunt justificate cand patrulezi prin jungla, cand admiri oceanul pe acordurile celor de la Limp Bizkit cu ‘Behind Blue Eyes’ – i see what they did there. Si daca tot vorbim despre referinte, cateva easter eggs si mai amuzante se fac remarcate pentru cunoscatori: 50 Shades of Grey, The Shinning. Distingem ce poate fi un produs cu calitatea Disney, fara sa fie precaut in editarea unui mesaj safe. Pentru ca aici nimeni nu se ascunde cand iti spune ca uneori e bine sa fii furios.
Profitand de tehnica de antropomorfizare, fiecare pasare are indeletniciri, activitati, raspunderi umane. Si responsabilitatea de a fi parinte este chiar tema filmului. Se profita de asta. Si nu rezulta nimic caraghios, pentru ca de multe ori replicile sunt potrivite.
‘The Angry Birds Movie’ reuseste sa faca dintr-un joc fara subiect, un film animat cu o poveste foarte buna. Si dupa ce razi cat o faci la vizionarea acestui episod, nu iti ramane decat sa speri ca promisiunea din final se concretizeaza intr-o continuare.
Filmul intra in cinematografe din 13 mai si este distribuit de InterComFilm.
Vizionare trailer:
Vezi si...
Leave a reply Cancel
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
CineAmator pe Facebook
Comentarii recente
- Georgeta la Piese ale romantismului uitate in filmele de epoca (prima parte): Epoca post-edwardiana
- MihaI la Seriale cu doctori: 15+ drame cu medici care iau pulsul tragediilor
- Evelina la Ecouri din trecut: 35 de Miniserii de Epoca
- Evelina la Ecouri din trecut: 30 de Seriale de Epoca
- Elena la Filme de epoca pentru craciun
1 Comment
Angry Birds Filmul