In numarul 660 „Dilema Veche” a gazduit o serie de articole dedicate Cinema City
Cinema acolo sus ma iubeste
Publicatia a facut o scurta analiza a ce inseamna consumul de cinema din Romania si prin intermediul a catorva editoriale si interviuri, audienta a putut deveni fie nostalgica, fie realista in ceea ce priveste directia spre care se indrepta lumea spectacolului de filme.
O lectura ofertanta intinsa pe cateva pagini, Cinema acolo sus ma iubeste ofera raspunsuri, dar ridica si alte cateva intrebari fara sa devina o sarcina solicitanta, astfel ca parcurgerea textelor este una plina de informatii dintre cele mai interesante despre o industrie in continua crestere. Mai ales daca ne raportam la inceputurile cinematografiei in tara, la rigorile depasite sau la lipsa unor locatii din unele judete care sa faciliteze accesul la o astfel de cultura.
„Exista o nostalgie dupa sala de cinematograf de alta data, de pe cand mall-ul nu exista.”
Ioana Ionescu, marketing manager Cinema City este obiectiva intr-un interviu unde pune problema spectatorilor care vor mai mult, deschizand povestea lantului de cinema, care dateaza din 1930 cand se inaugura prima locatie. Se vorbeste despre viziuni si asteptari, despre experienta cu lucrul cu audienta tot mai pretentioasa, despre noutatile din tehnologiile orchestrate sau despre ce inseamna sa fii tratat ca un VIP – intr-un chestionar obiectiv.
Foto: captura ecran dilemaveche.ro
Se discuta si despre experienta multiplexului, fapt care mi-a oferita ocazia sa dezbat prioritatile in ceea ce ma priveste ca parte din public. Sau sa aflu si date relevante despre ce inseamna cu adevarat un multiplex. In acord cu tema, tinerii si cativa oameni de cultura au impartasit amintirle despre prima vizita la cinema.
Ca o mentiune – sa fiti atenti la diversele cifre furnizate de CNC privind vizitele si incasarile filmelor romanesti. O sa fiti surprinsi, dar si incantati sa vedeti incurajarile facute de lanturile de cinema in ceea ce priveste filmele romanesti.
Alte discutii sunt purtate cu Iaromira Popovici despre viata la mall si cu Ada Solomon, producator de film – „Producatorul e spatarul scaunului regizorului” – fara sa pot contrazice.
Bonus: ai stat vreodata sa analizezi sunetele strecurate in sala de cinema?.Sunt multe si mereu aceleasi. O sa ma crezi, dupa ce citesti Ghidul sunetelor in sala de cinema
Vezi si...
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Leave a reply