„Christopher Robin si Winnie de Plus” este un proiect de anvergura filmului care a presupus nu numai un efort de productie impresionant, dar si o panoplie de informatii care confera peliculei magie.
Filmul „Christopher Robin / Christopher Robin si Winnie de Plus” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera in cinematografe pe 3 august 2018.
Numele Christopher Robin si Winnie de Plus au aparut pentru prima data in 1924, intr-o antologie de versuri semnata de dramaturgul britanic A.A. Milne, insa cei doi au devenit cu adevarat celebri doi ani mai tarziu, odata cu publicarea volumului de povestiri „Winnie de Plus”.
Majoritatea imaginilor au fost filmate in studiourile Shepperton de langa Londra sau in diverse alte zone din Marea Britanie, care includ strazi londoneze sau targuri celebre ca intersectia strazilor Great Smith cu Great College, aleile Inner si Middle Temple, podul Lambeth si viaductul County Durham’s Hownsgill Viaduct.
- padurea celor 100 de Acri din cartea lui Milne – taramul vrajit unde imaginatia lui Christopher Robin prinde viata cu ajutorul prietenilor de plus – este creata pornind de la o zona denumita Padurea de 500 de Acri din Ashdown, localizata in Sussex, nu departe de Londra.
- cateva scene chiar au fost filmate in Padurea de 500 de Acri, in timp ce altele au fost filmate la Palatul Windsor, una dintre resedintele Reginei Elisabeta.
- la filmarile din padure, e ca echipa de productie a apelat la vehicule cu presiune scazuta in cauciucuri, ca sa evite orice impact negativ asupra mediului inconjurator.
- directorul de imagine Matthias Konigswieser a ales sa filmeze cu camere traditionale tinute in maini, tocmai pentru a da o nota de autentic miscarii animalelor de plus. Ulterior, personajele de plus au fost aduse la viata cu ajutorul unei animatii pe calculator, in procesul de post-productie.
- animale de plus reale au fost create de echipa de efecte vizuale, care a lucrat cu o foarte mare atentie la detalii: burtica lui Winnie (ca sa transmita afectiune), expresiile lui Tigger (ca sa poata trece de la surpriza, la furie sau uimire) si Eeyore (pentru a reda felul in care incovoaie).
- peste 400 de figuranti purtand haine de epoca au fost folositi pentru a filma momentele de la gara din Londra, unde Winnie primeste balonul rosu. Scenele au fost filmate la terminalul din Dover, o veche gara inchisa in 1994.
Vezi si...
Leave a reply Cancel
Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
CineAmator pe Facebook
Comentarii recente
- Georgeta la Piese ale romantismului uitate in filmele de epoca (prima parte): Epoca post-edwardiana
- MihaI la Seriale cu doctori: 15+ drame cu medici care iau pulsul tragediilor
- Evelina la Ecouri din trecut: 35 de Miniserii de Epoca
- Evelina la Ecouri din trecut: 30 de Seriale de Epoca
- Elena la Filme de epoca pentru craciun
1 Comment
mi-a placut mult filmul